De specialist geeft advies over hoe de cv-installatie zo energiezuinig mogelijk kan worden gebruikt.
De specialist geeft advies over hoe de cv-installatie zo energiezuinig mogelijk kan worden gebruikt. Foto: Pixabay

OK CV voor kwaliteit onderhoud CV-ketel

OK CV is het enige kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Een installatiebedrijf met het OK CV-logo voldoet aan strenge eisen en werkt met Energie Service Specialisten om uw cv-ketel te inspecteren en onderhouden. De Energie Service Specialist is een gediplomeerde monteur die het ketelonderhoud bij de klant thuis uitvoert. Zo weet die zeker dat het onderhoud aan zijn cv-ketel plaatsvindt volgens de voorschriften van de fabrikant en dat de monteur alles uit de kast haalt om in uw huis voor zo veel mogelijk veiligheid en energiebesparing te zorgen.

Het transparante stappenplan

De Energie Service Specialist onderhoudt elke ketel volgens een helder stappenplan:

Hij inspecteert en onderhoudt uw cv-ketel volgens de voorschriften van de fabrikant. Daarna regelt hij de ketel optimaal in.
Hij meet voor de veiligheid de hoeveelheid koolmonoxide en kooldioxide in en rond de ketel. Hij vergelijkt de uitkomsten met de waarden van de fabrikant. Bij grote afwijkingen gaat de Energie Service Specialist op zoek naar de oorzaak.
Hij onderzoekt of het vermogen van de ketel goed is afgestemd op radiatoren, convectoren en vloerverwarming.
Hij geeft een helder schriftelijk advies over hoe de cv-installatie energiezuinig en veilig gebruikt kan worden.
Tot slot wordt de onderhoudsbeurt van uw cv-ketel geregistreerd in een landelijke databank. Via een steekproef controleert de Stichting OK voor Installaties regelmatig of de onderhoudsbeurt aan de cv-ketel van de consument volgens alle regels van OK CV is uitgevoerd.

Alle OK CV-gekwalificeerde bedrijven zijn te vinden op www.ok-cv.nl.