Theatermakers, erfgoedadviseurs, kerkenbeheerders, onderzoekers en bewoners praten over krimpgebieden.
Theatermakers, erfgoedadviseurs, kerkenbeheerders, onderzoekers en bewoners praten over krimpgebieden. Foto: Pixabay

Krimpcafé 'Een Beeld van een Plek'

HOLWERD - Pas je erfgoed aan toeristen en gebruik aan? Is wat je van ver haalt altijd beter? Of moet je om als kunstenaar te groeien juist je gebied uit? En hoe verbindt je rust en ruimte aan meer economische ontwikkeling?

Op het Krimpcafé 'Een beeld van een plek' geven theatermakers, erfgoedadviseurs, kerkenbeheerders, onderzoekers, en bewoners donderdag 23 november in Holwerd hun kijk op kunst, cultuur en cultureel erfgoed in krimpgebieden.

In Noord-Nederland is veel prachtige kunst, cultuur en cultureel erfgoed te zien. Maar het zorgt ook voor dilemma's. In het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad LF2018 organiseert het Kennisnetwerk Krimp Noord-Nederland samen met het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst een bijzonder Krimpcafé in Holwerd over de rol van kunst, cultuur en cultureel erfgoed in Krimpgebieden.

Lector 'Krimp en Leefomgeving' Elles Bulder van de Hanzehogeschool geeft haar visie op Kunst contra Krimp. En Joop Mulder laat zien hoe hij in de praktijk op het Oerolfestival kunst, cultuur, landschap, reuring en toeristen samenbracht en dat nu met Sense-of-Place langs de gehele Waddenkust probeert. Daarna kiezen de bezoekers een van de workshops.

Het Krimpcafé begint om 13.35 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en vindt plaats in MFA de Ynset, de Morgenzon 7, 9151 KM Holwerd. Het uitgebreide programma staat op http://www.kennisvoorkrimp.nl/kknn-activiteiten/krimpcafe-een-beeld-van-een-plek. Aanmelden kan daar ook. De belangstelling is groot!