Winst KC De Pein

HAULERWIJK - De korfbalduels VZK tegen KC De Pein zijn de laatste jaren uitgegroeid tot spannende derby's.

Beide teams spurtten uit de startblokken en binnen vijf minuten stond er 3-3 op het bord. Vervolgens namen de Peinders het initiatief over en liepen iets uit. Na de 8-9 ruststand waren de eerste tien minuten van de tweede helft beslissend. VZK kon geen overtuigende aanvallen meer maken en de Pein breidde de voorsprong uit. Een gat van vijf punten werd geslagen en in een turbulente eindfase speelde De Pein de wedstrijd goed uit tot een 14-17 eindstand. Komend weekend komt WSS op bezoek in de DĂșnoardhal, vanaf 14.30 uur in Houtigehage.

Waterpolo DraGor

GRONINGEN - De waterpoloheren van DraGor uit Drachten wonnen zaterdag van het lokale studententeam de Walvisch. De Friezen stonden na de eerste periode voor met 1-3. In de tweede periode kon DraGor de schade beperken (2-5). De derde en meestal de minste periode van de uitploeg ging dit keer boven verwachting goed. Het aantal DraGoriaanse doelpunten werd verdubbeld (4-10). De laatste periode was een formaliteit: 5-13. Zaterdag speelt DraGor thuis tegen De Veene vanaf 20.30 uur in de Welle.