Webinar over alcoholgebruik (55+)

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) organiseert op donderdagavond 23 november een gratis webinar over drinken op latere leeftijd.

De organisatie meldt dat alcohol minder goed verdragen wordt, naarmate men ouder wordt: "Misschien heeft u het bij u zelf ook wel eens gemerkt. U wordt er eerder suf van en vergeetachtig, slaapt slechter en wellicht bent u zelfs wel eens gevallen nadat u had gedronken. Mogelijk hebben deze signalen er voor gezorgd dat u over uw alcoholgebruik bent gaan nadenken. Voor alle belangstellenden organiseert Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) op donderdag 23 november een gratis webinar over drinken op latere leeftijd. De webinar geeft antwoord op de vraag: ouder worden en alcohol drinken, kan het kwaad?"
Medewerkers van VNN verzorgen de uitzending en geven advies over drinken op latere leeftijd (leeftijdsgroep 55+). "Wat gebeurt er eigenlijk in uw lichaam als u op latere leeftijd drinkt, wat zijn de risico's en wanneer is alcohol drinken nog verantwoord? Misschien kent u in uw omgeving wel ouderen die meer drinken dan goed voor ze is. In de webinar geven we ook tips en advies over hoe u daar het beste mee kunt omgaan."

Een webinar is een live uitzending die gevolgd kan worden op de eigen computer. Voorwaarde voor het bekijken is dat men een internetverbinding heeft. Voorafgaand en tijdens de uitzending kan men (desgewenst anoniem) vragen stellen aan de deskundigen.
De webinar duurt van 20.00 tot 20.45 uur. Aanmelden kan via vnn.nl/webinar. Mail voor vragen naar webinar@vnn.nl.