De meiden D-junioren van GVV Feanwâlden werden Fries kampioen op het onderdeel plank-kast.
De meiden D-junioren van GVV Feanwâlden werden Fries kampioen op het onderdeel plank-kast. Foto: Ingezonden

Friese kampioenschappen groepsspringen

NIEUWEHORNE - In Nieuwehorne werden zaterdag de Friese kampioenschappen groepsspringen gehouden. Verschillende clubs in de regio waren hier succesvol.

GVV Feanwâlden heeft zich twee weken geleden weten te plaatsen met alle vier de teams. GVV Junioren D met Elyse Kammelar, Natascha Post, Froukje Idema, Maureen Maarse, Caitlyn Tienstra en Marianne Bosma mochten bij plank-kast op het podium komen en de eerste plaats en de Friese titel in ontvangst nemen. Dit team werd op lange mat zesde, op trampoline-valmat zevende en achtste op pegasus-trampoline. De GVV jeugd D bestond uit Simon den Uyl, Tom van der Bremer, Jakob van der Wal, Wesley Salters, Johannes Rijpma, Tyme de Bruin en Yanick van der Berg. Het team won op trampoline-valmat en op plankoline-valmat het zilver.

GVV/Hercules Junioren D met Ties van Kersteren, Jens Jellema, Sjoerd-Jan Veltman, Sietse Harm Otter, Maurik Groen en Oebele Bosma werden op plank-kast, trampoline-valmat en trampoline-pegasus tweede. GVV jeugd D met Nikita van Kammen, Rowena van Slooten, Feline van de Wetering, Carina de Jong, Lotte Postma en Nynke de Jong liet een prachtige lange-mat-oefening zien. Ze misten nipt het podium en werden vierde. Op plankoline-kast werden zij negende.

DGC uit Drachten won goud en brons. De groep DGC T beet het spits af op trampoline-kast. Zonder fouten te maken lieten ze alle tegenstanders achter zich. Ze veroverden goud op dit toestel en werden Fries kampioen. Ook op de toestellen lange mat en trampoline-valmat deden de meiden van team DGC T hun uiterste best om een podiumplaats te behalen. Dit is gelukt op de lange mat (derde plaats).
Voor het team DGC A en DGC G waren er geen podiumplaatsen. Team A deed op drie toestellen mee. Ze werden op trampoline achtste, trampoline-kast zevende en op de plankoline-kast vijfde. Team G had zich geplaatst voor het toestel trampoline-kast, maar was de zenuwen niet helemaal de baas. Ze eindigden als achtste op dit toestel.

De junioren D-groep van gymnastiekvereniging RSO uit Oudega met Miriam van Dijk, Nienke van Meerveld, Annyk Jongsma, Tess Bosma, Ilse Noteboom, Emily Okkema, Nina Visser en Fenna Hoekstra zijn Fries kampioen geworden op het onderdeel minitrampoline-valmat. Op de plank-kast zijn ze vierde geworden en op de onderdelen minitrampoline-pegasus en lange mat vijfde.

De junioren van DFS Burgum wonnen tweemaal een derde prijs: op de lange mat en op de pegasus. DFS 3-jeugd won drie keer zilver: op de lange mat, op trampoline-kast en op plankoline-kast. DFS 2-jeugd wist net niet het podium te halen, maar eindigde op alle toestellen binnen de top 10.