Wie heeft het beste idee om energie te besparen?
Wie heeft het beste idee om energie te besparen? Foto: Pixabay

Innovatieve ideeën voor energiebesparing

LEEUWARDEN - Heb jij een innovatief bedrijf of initiatief op het gebied van energiebesparing? DOEN Energie(s)topper is op zoek naar voorlopers op het gebied van energiebesparing en aanbieders van eenvoudig toepasbare producten of diensten, die het consumenten en bedrijven makkelijk maken om energie te besparen.

Om je aan te melden moet je een business-concept inleveren, waarin acht verschillende onderdelen worden behandeld. Zie hiervoor de vereisten op www.doenenergiestopper.nl. Door je business-concept in te sturen ga je akkoord met het wedstrijdreglement. Je kunt je tot en met 27 november aanmelden door je business-concept te uploaden via de genoemde website.

De top vijf deelnemers winnen coaching op maat via New Venture en worden ondersteund bij het schrijven van een schaalbaarheidsplan en voorbereid op de finale van 15 maart 2018. Daar zullen ze pitchen voor een vakkundige jury en strijden om een bedrag van 100.000 euro.

Een deel van de criteria voor deelname: inzendingen dienen een energiebesparingspotentie en een innovatief karakter te hebben en het idee van de deelnemers moet zich richten op de Nederlandse markt.

De DOEN Energie[s]topper is een initiatief van Stichting DOEN in samenwerking met New Venture. Aanleiding voor de eerste editie van de competitie (2016) was een recent onderzoek naar de impact van duurzame energie-initiatieven die DOEN ondersteunt. Daaruit werd duidelijk dat innovaties op het gebied van energiebesparing ver achter lopen!