De artiesten op Het Frysk Sjongers Gala treden op voor uitverkochte zalen. Zaterdag 25 november in De Lawei is het weer zover.
De artiesten op Het Frysk Sjongers Gala treden op voor uitverkochte zalen. Zaterdag 25 november in De Lawei is het weer zover. Foto: Ingezonden

Frysk Sjongers Gala in De Lawei

DRACHTEN - In de Drachtster Lawei is zaterdag 25 november om 20.00 uur voor de zesde keer op rij weer een 'Frysk Sjongers Gala' met optredens van verschillende artiesten.

Anneke Douma, Griet Wiersma, Gurbe Douwstra en Piter Wilkens namen in 2012 het initiatief voor dit concert, omdat er behoefte aan was. De steevast uitverkochte zalen bevestigen dit.

Zij slagen er ieder jaar weer in een nieuw en gevarieerd programma te bedenken waar het Friese lied in de zo breed mogelijke zin de revue passeert en waarin de artiesten zo goed mogelijk tot hun recht komen, begeleid door de beste muzikanten uit de provincie.

Het is een chic en gezellig muziekfeest. Een mix van oud en vertrouwd, nieuw en verrassend, gewone en ongewone arrangementen, muzikale uitstapjes, duetten en crossovers.

Speciale gasten op Frysk Sjongers Gala

Er is aandacht voor oude Friese liedjes en presentatie van talentvolle jonge artiesten. Van klein luisterlied met alleen gitaar of pianobegeleiding tot breeduit gearrangeerde banduitvoeringen met orkest.

Naast de organisatoren van het eerste uur, treden dit jaar als speciale gasten op: Miranda van Kralingen, Gerrit Breteler, Folkert-Hans Tolsma, Marit Talens (winnares Liet '15) en Grytz & Grize.

Muzikale leiding

De muzikale leiding van het Frysk Sjongers Gala is weer in handen van Peter van der Zwaag en de regie wordt verzorgd door Anke Bylsma.