De stoomboot arriveerde zaterdag in Dokkum. Genietende kinderen op onderstaande foto's. Komende week zijn er in de rest van de regio Sint-activiteiten.
De stoomboot arriveerde zaterdag in Dokkum. Genietende kinderen op onderstaande foto's. Komende week zijn er in de rest van de regio Sint-activiteiten. Foto: Actief Media

Ook komend weekend volop Sinterklaas-activiteiten

Sinterklaas in De Westereen

De WESTEREEN - Op zaterdag 25 november komt Sinterklaas met zijn Pieten naar De Westereen. Samen met muziekvereniging Harmonia/Juliana en de burgemeester wordt Sint ontvangen met sinterklaasliedjes.

Daarna gaat hij per koets door het dorp naar het winkelcentrum. Daar blijven ze een tijdje en gaan dan via de Noarder Stasjonsstrjitte naar zalencentrum Old Dutch waar het kinderfeest plaatsvindt. Dit begint om 15.15 uur en is voor peuters en kleuters tot en met groep 4. Kinderen die zich niet via school opgeven kunnen dit doen bij Sandra Scherjon, 06-46012312 of 447170. (www.facebook.com/intocht.westereen)

Twijzelerheide

TWIJZELERHEIDE - De dichtpiet heeft aan de kids in Twijzelerheide geschreven: "Zoals jullie weten kwamen de Sint en zijn pieten in het mooie Dokkum aan, Maar natuurlijk zal hij het dorp Twijzelerheide niet overslaan."

Tussenstop op feestterrein

Op 25 november heeft hij een tussenstop bij het feestterrein in Twijzelerheide. Na een rondrit door het dorp ontvangt Sint twee leeftijdsgroepen in De Jister: van 14.30 tot 15.00 uur de kinderen tot en met vijf jaar; vanaf 15.15 uur de kinderen van 6 tot 9 jaar. Van 16.30 tot 18.00 uur is er voor de kinderen tot en met 12 jaar disco in het Heidehonk.

Harrepieten in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Zaterdagmiddag 25 november kun je een prachtig Pietendiploma verdienen door mee te doen aan de activiteiten in het Sinterklaashuis aan de Kolk in Surhuisterveen. Vanaf ongeveer half twee gaat de activiteiten-Piet uitleggen wat je moet doen. Het is gratis en duurt tot vier uur.

Sinterklaas komt zelf ook even langs en heeft tijd voor een praatje en het maken van foto's. De Harrepieten zullen ondertussen het dorp op stelten zetten.

Rottevalle

ROTTEVALLE - Sinterklaas komt met zijn Pieten naar Rottevalle op zaterdag 25 november. Hij arriveert in het dorp met een skûtsje vol muzikanten en Pieten. Het gezelschap vaart door de Lits en meert af rond 14.00 uur in de haven van Rottevalle. De Sint begroet de kinderen en maakt daarna een rijtoer door het dorp. Natuurlijk delen de Pieten pepernoten uit.

Kollum

KOLLUM – Sinterklaas en z'n Pieten komen zaterdag 25 november om 13.30 uur aan op de Voorstraat in Kollum. (Kinderen opgelet: dit is dus niet op de Ooster- en Westerdiepswal zoals andere jaren). Vanaf 13.15 uur is iedereen welkom op de Voorstraat, waar de speciale Pieten-disco iedereen in de stemming zal brengen. Burgemeester Bilker heet Sint en de Pieten welkom.

Muzikale medewerking wordt verleend door Christelijke Brassband 'Wilhelmina'. Tot 15.00 uur is er groot feest in het centrum met verschillende spelletjes, knutselen en disco.