Techniek Tastbaar groot succes

DRACHTEN - Het event Techniek Tastbaar, dat op 3 november bij CSG Liudger werd georganiseerd, was een groot succes. Aan het einde van de vrijdagavond had de organisatie maar liefst 1580 bezoekers geteld. Opvallend veel ouders van de kinderen waren meegekomen.

Techniek Tastbaar werd officieel geopend door gedeputeerde Sander de Rouwe die ook zijn laskunsten kon laten zien. Hij vertelde blij te zijn met het event omdat de maakindustrie in Friesland wel wat goede vaklieden kan gebruiken. Er was bijzonder veel voor de leerlingen te beleven en te zien. Ze gingen allemaal wel met iets naar huis dat ze tijdens dit event hadden gemaakt. Zo konden ze onder andere vogelhuisjes bouwen, lassen, een documentenbuis maken en van alles programmeren in een vrachtwagen.
Buiten het feit dat er veel leerlingen met hun ouders waren, kwamen er ook andere belangstellenden, zoals van Provincie Fryslân, regiomanagers van technische opleidingsfondsen en ondernemers uit de regio die ervan hadden gehoord. Kortom, het event trok ontzettend veel aandacht en ook online was er een waar bombardement van berichtgevingen op Facebook.

Het doel is: meer uitwisselingen

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement: "Laten we ook kijken hoe we deze positieve energie kunnen blijven vasthouden, zodat er meer uitwisselingen tussen de scholen en bedrijven gedurende het schooljaar komen, want met dit alles hebben we natuurlijk een doel: leerlingen interesseren voor de wereld van techniek," aldus projectleider John van Mierlo.