Sinterklaas komt dit jaar met vijftien Pieten naar Burgum. Om 13.15 wordt hij bij de gemeentelijke
Loswal ontvangen door burgemeester Jeroen Gebben.
Sinterklaas komt dit jaar met vijftien Pieten naar Burgum. Om 13.15 wordt hij bij de gemeentelijke Loswal ontvangen door burgemeester Jeroen Gebben. Foto: Ingezonden

Warm welkom voor Sinterklaas en zijn Pieten in Burgum

BURGUM – Waar Dokkum zich volgens alle berichten koortsachtig voorbereidt op de intocht van Sinterklaas, weet men in Burgum wel beter: "Daar wacht Sinterklaas zaterdag 18 november natuurlijk het meest warme welkom."

Bij de gemeentelijke Loswal worden Sinterklaas en zijn vijftien lieve, leuke, gekke en grappige Pieten om 13.15 uur van de enige echte Pakjesboot gehaald door burgemeester Jeroen Gebben, onder muzikale begeleiding van Drumband de Marko's.

Route van de haven naar het centrum

Sinterklaas z'n paard Amerigo staat dan inmiddels al te trappelen om te beginnen aan de tocht richting het centrum. De stoet zal vanaf de Loswal naar de Lageweg gaan en zijn route vervolgen over de Markt, richting Plus Wolters. Vervolgens gaan Sinterklaas, zijn Pieten en iedereen die mee wil lopen voor De Pleats langs naar de Schoolstraat. Bij HCR 't Roodhert slaan ze linksaf richting kringloop Estafette, hier keert Amerigo om en gaat de tocht terug naar 't Roodhert. De stoet eindigt op het Bulthuisplein, waar Sinterklaas een groots onthaal wacht.

Feestelijke optredens

Hij wordt daar nogmaals op warme wijze welkom geheten door burgemeester Jeroen Gebben en ongetwijfeld ook door alle kinderen die daar al op de Goedheiligman stonden te wachten. Diverse groepen van kbs De Reinbôge treden op, evenals ModèstoDûns. Zij presenteren zichzelf op feestelijke en professionele wijze aan Sinterklaas en Burgum.

Selfie maken met Sinterklaas

Daarna mogen Sinterklaas en zijn Pieten zélf laten zien waar ze goed in zijn: de handen schudden van alle kinderen en die handjes vullen met pepernoten en schuimpjes. Ook neemt Sinterklaas graag tekeningen en een verlanglijstje in ontvangst en (samen) een selfie maken vindt hij ook hartstikke leuk. De verwachting is dat Burgum massaal uitloopt om de Goedheiligman en zijn Pieten te ontvangen en alle gezelligheid op het Bulthuisplein mee te maken.

Kijk voor alle zekerheid even op de Facebookpagina Burgumheeftmeer om de route goed in je hoofd te prenten. De intocht van Sinterklaas in Burgum wordt mogelijk gemaakt door de Burgumer ondernemers.

Houd voor alle activiteiten in Burgum de website www.burgum.frl en de Facebookpagina Burgumheeftmeer in de gaten.