Martijn van Roeden van VV Buitenpost (links) gaat een duel aan in de
stromende regen.
Martijn van Roeden van VV Buitenpost (links) gaat een duel aan in de stromende regen. Foto: Kiepie.nl

Kollum kan Buitenpost één helft bijbenen in beker

KOLLUM - VV Buitenpost heeft zaterdag de bekerwedstrijd tegen Kollum met 1-5 gewonnen. Het krachtsverschil tussen beide ploegen werd pas in de tweede helft in doelpunten uitgedrukt. De Blauwkes vonden na de rust vijf keer een gaatje in de oranje muur.

Vier minuten na rust kon Rob Dijkstra uit een corner met zijn hak nog net de bal in de lucht raken. De bal ging met een boog over doelman Auke Hoekstra heen: 0-1. Daarmee was de ban gebroken. Vier minuten later probeerde Dijkstra het vanaf dertig meter. Zijn fantastisch afstandsschot verdween in de kruising: 0-2.

In tweede helft snel 0-3

Kollum probeerde eruit te komen en kreeg via Joop Pijnacker een eerste kans. Zijn poging was een gemakkelijke prooi voor keeper Kevin van der Meulen. In de daarop volgende aanval van Buitenpost werd Rudmer Loonstra gevloerd door Hoekstra binnen de zestien meter. De strafschop werd benut door Robin Huisman de Jong, zodat het na ruim tien minuten spelen in de tweede helft al 0-3 stond.

Daarna kon Rudmer Loonstra na een misverstand bij Kollum de bal in het lege doel tikken. Een kwartier voor tijd leverde Rolf Dijk een mooie voorzet af op Jorrit Terpstra die de vijfde treffer voor Buitenpost maakte. De eretreffer van Kollum werd gemaakt door invaller Gerard van Zonneveld.

Overige wedstrijden

OPENDE - Zaterdag stond het duel VV Opende - VV VIOD op het programma, een wedstrijd in de onderste regionen van de vierde klasse C. Beide ploegen hadden nog geen overwinning geboekt dit seizoen. Voor de rode brigade uit Opende blijft dit zo, want zij dolven het onderspit in een leuk en spannend duel tegen de blauwhemden uit Driezum.

Na de rust was het wachten op wie het eerste doelpunt van de dag zou maken. Na een vrije trap opende Opende de score. Lang kon Opende deze voorsprong niet behouden, want binnen vijf minuten lag de bal aan de andere kant in het net. Het was Erik van der Veen die doorbrak op de rechterkant van het veld en de bal scherp voorgaf. Sjoerd Visser was er als de kippen bij en schoot de bal van dichtbij in het dak van de goal. Het laatste kwart van de wedstrijd begon met een goal van Erik van der Veen, al zijn vijfde treffer van dit seizoen. Hij gaf de bal vanaf de zijkant scherp voor het doel en deze werd door alles en iedereen gemist. Omdat ook keeper Pijpker niet meer bij de bal kon, waaide de bal in de verre hoek binnen en konden de blauwhemden juichen: 2-1.

Zaterdag komt ASC op visite in Driezum en zal er weer volop gestreden moet worden.

Drachtster Boys haalde gemakkelijk de volgende bekerronde met een royale overwinning op WTOC. Ook VV Ternaard bekerde verrassend door, hoewel het daar tegen favoriet 't Fean '58 wel strafschoppen voor nodig had.

Kunstgrasveld Twijzel

TWIJZEL - De wethouders Klaas Antuma en Jouke Spoelstra van Achtkarspelen openden zaterdag samen het kunstgrasveld van KV Olympia en SC Twijzel op sportpark De Moune.

Beide verenigingen maken samen gebruik van het vernieuwde sportcomplex. De oude velden in Twijzel voldeden niet meer aan de eisen en door de slechte staat moesten regelmatig wedstrijden worden afgelast.
De aanpak van het sportcomplex voorziet ook in woningbouwontwikkeling. Dat gebeurt op de plek van het oude korfbalveld.