Esther van Toledo (rechts) had een aandeel in de overwinning van Drachtster Boys. Foto: Romke Visser

Drachtster Boys wint duel moeizaam

DRACHTEN - Drachtster Boys won vrijdag moeizaam van Pro Futsal Club uit Apeldoorn.

De zaalvrouwen van Drachtster Boys kwamen op voorsprong. Na een intrap zette Bernou Hijlkema de bal goed voor en Esra van der Heide kon bij de tweede paal binnentikken: 1-0. Twee minuten later deed PFC wat terug: 1-1.

Pro Futsal Club liet wederom zien zeer effectief met de counter om te kunnen gaan, want deze keer mocht Erika Koetsier zelf scoren na een voorzet van Sanne Amersfoort: 1-2. Lang konden ze niet van deze voorsprong genieten, want Bernou Hijlkema liet zien dat ze het voetballen nog niet verleerd is. Op snelheid passeerde zij haar tegenstander en schoot hard in de verre hoek: 2-2.
Ook de 3-2 kwam op naam van Hijlkema. Brenda Bekkema passte de bal op de in het midden vrijgekomen Hijlkema. Zij draaide zich vervolgens goed vrij en schoot van dichtbij raak: 3-2. Voor rust werd het ook nog 4-2. Brenda Bekkema veroverde de bal en gaf deze voor op Marian Meijer. Na rust werd de voorsprong uit handen gegeven door twee doelpunten van Erika Koetsier: 4-4. Daarna werd het 4-5. Esther van Toledo trok de stand weer gelijk: 5-5. Lotte Donath profiteerde daarna van de ruimte die ze kreeg en schoot raak: 6-5. Uiteindelijk was het Brenda Bekkema die de wedstrijd na een voorzet van Esther van Toledo op slot schoot: 7-5. Drachtster Boys is nu derde op de ranglijst.