Het is de week van de werkstress

LEEUWARDEN - Het aantal werkgevers met anti-werkstressbeleid steeg van 69 procent in 2014 naar 77 procent in 2016. Dat blijkt uit cijfers van TNO. Tegelijkertijd zijn ook de kosten en de duur van het verzuim door werkstress gestegen. In totaal hebben werknemers in 2016 ruim 7 miljoen dagen verzuimd wegens werkstress. De daarmee gemoeide verzuimkosten voor werkgevers liggen rond de 2 miljard euro. In Friesland heeft 14,8 procent van de werknemers burn-outklachten, tegenover het landelijk gemiddelde van 14,6 procent.

Vandaag start de vierde Week van de Werkstress om aandacht te vragen voor werkstress.Eén op de zeven werknemers heeft last van burn-outklachten en 44 procent van de werknemers geeft aan dat maatregelen tegen werkstress nodig zijn. Door in een vroeg stadium werkstress bespreekbaar te maken en samen naar oplossingen te kijken, kan uitval worden voorkomen. Van 13 tot en met 16 november organiseren bedrijven door het hele land daarom activiteiten om aandacht te vragen voor werkstress.

Meer dan tweehonderd organisaties houden deze campagneweek activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Ook gaan werknemers en werkgevers dagelijks in gesprek met verschillende wetenschappers tijdens de dagelijkse Facebook Live en is er de mogelijkheid om je aan te melden voor de Werkstress Whatsapp-service. Van 13 tot en met 16 november, worden dagelijks updates met bijzondere initiatieven, tips van experts, nieuws en oplossingen tegen werkstress verstuurd via Whatsapp.