Brabantse eigenaar BSB Staalbouw

SUMAR/DEN BOSCH - Het onlangs failliet verklaarde bedrijf BSB Staalbouw in Sumar wordt overgenomen door het investeringsfonds Neope Capital, samen met het huidige managementteam. Circa vijftig van de 77 medewerkers houden werk. De overnameprijs is 1.020.000,- plus een deel van de inkomsten van de lopende projecten.

"Op langere termijn hopen we weer mensen aan te kunnen trekken. Dat kunnen medewerkers zijn waar nu geen werk voor is", zegt oprichter en mede-eigenaar Wilfred Barenbrug van Neope vanuit de auto, onderweg naar Sumar, waar hij maandag de medewerkers informeerde.

De nieuwe algemeen directeur wordt Jan Willem Stob. Hij is vanaf juli 2017 werkzaam bij de onderneming als directeur projecten en heeft ruim achttien jaar ervaring op civiele projecten bij Ballast Nedam.

Oud-eigenaar en directeur Jan Pesie is niet meer bij de doorstart betrokken, maar heeft zijn vertrouwen uitgesproken in de combinatie Neope Capital plus het management. De producent van stalen bruggen en sluisdeuren, offshore- en containerkranen neemt een zo groot mogelijk deel van het personeel mee in de doorstart. Vooreerst gaat het om circa vijftig van de 77 medewerkers. Het bedrijf krijgt binnenkort een nieuwe naam. De overnameprijs bedraagt 1.020.000 euro plus een deel van de inkomsten van de lopende projecten.