WH/DOW en Quick

HOORN - De korfballers van Wêz Handich/DOW traden zaterdag in Hoorn aan tegen ADOS. Dat team promoveerde vorig jaar vanuit de tweede naar de eerste klasse. De korfballers uit Rottevalle en Eastermar pakten de punten.

In deze fysieke wedstrijd brak de rust aan met een gelijke stand van 8-8. Na de rust kwam Wêz Handich/DOW goed uit de startblokken en kon de ploeg met vier doelpunten verschil uitlopen. Uiteindelijk werd de wedstrijd nog spannend, doordat er in de laatste vijf minuten nog maar een verschil van twee doelpunten was. Wez Hândich/DOW speelde de spannende wedstrijd goed uit en nam de twee punten mee uit Hoorn door met 18-20 te winnen van ADOS. Komend weekend speelt Wêz Handich/DOW de eerste thuiswedstrijd vanaf 20.00 uur tegen DOS Kampen.

OUDEGA - Quick '21 uit Oudega beleeft een prima debuut in de eerste klasse door de eerste zaalwedstrijd met ruime cijfers van De Parabool uit Groningen te winnen.

Quick begon nerveus en toonde weinig lef in de verdediging tegen de onbekende tegenstander, zodat De Parabool al snel op een 1-5 voorsprong kwam. Gaandeweg de eerste helft kreeg Quick meer controle over de tegenstander en kwam Quick terug tot een 11-12 ruststand. De eerste treffers na rust vielen aan Groninger zijde. Maar op een stand van 12-14 werd de comeback van Quick doorgezet. Met name Gerwold Hylkema en Jelte de Vries hadden het vizier deze wedstrijd op scherp en hadden samen een groot aandeel in de 28-23 overwinning voor Quick.