TFS start goed

HOUTIGEHAGE – De eerste zaalkorfbalwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen TDK uit Deinum stond gepland voor De Kompenijsters op zaterdagavond. TFS won de wedstrijd.

Afgelopen zaalseizoen is TFS kampioen geworden en daardoor gepromoveerd. Er wordt daardoor zowel op het veld als in de zaal geacteerd in de derde klasse. Beide ploegen gingen gelijk op in de strijd om de twee punten. Het bleef de eerste helft stuivertje wisselen. Voor SF Deinum leek het eerst hun kant op te vallen, maar TFS gaf zich niet gewonnen.

Elke keer wist de ploeg uit Deinum één punt voor te komen, maar TFS maakte vrijwel elke keer meteen weer gelijk. Zo werd het gat ook nooit groter dan twee doelpunten. De pauze werd dan ook ingegaan met een gelijke stand van 8-8.

De tweede helft wisten de gasten nog één keer de voorsprong te pakken, maar daarna kwamen ze minutenlang niet tot scoren. Via Jitze van der Vlugt en Monique Postma werd het 11-11 en bleef het tot het laatst spannend. Na de 12-11 van Wiltsje Siderius werd het beslissende gat van twee doelpunten gemaakt door Jildou van der Vee. SF Deinum wist meteen nog wel de 14-13 te maken, maar daarna floot scheidsrechter Joop Bekkema af. De eerste twee verdiende punten voor TFS zijn binnen.