Projectleider Ben Boersma toont hoe de herindeling wordt vanaf De Zwette tot de spoorbomen.
Projectleider Ben Boersma toont hoe de herindeling wordt vanaf De Zwette tot de spoorbomen. Foto: Klaas Rozema

Herinrichting rond Feanwâldster station nabij

FEANWALDEN - De plannen voor het stationsgebied van Feanwâlden zijn klaar om te worden uitgevoerd. De aanbesteding voor het zuidelijke deel van het project vindt de komende maanden plaats. "December of januari", vertelt projectleider Ben Boersma. "In februari of maart 2018 kan worden begonnen met de uitvoering."

Met tekeningen, 3d-foto's en plattegronden werd aan omwonenden en andere belangstellenden het eindresultaat getoond van de ontwerpfase voor de Suderwei Feanwâlden. De commissie Kansen in Kernen (KiK) en de projectgroep Transferium van de gemeente Dantumadiel en de provincie Fryslân organiseerden de inloopbijeenkomst.

Op 12 april was het Voorlopig Ontwerp aan het dorp gepresenteerd. Het gedeelte van de Suderwei (vanaf het kruispunt De Swette tot de spoorwegovergang) is nu uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp. Belangstellenden kregen gelegenheid het eindresultaat te bekijken, opmerkingen te maken en vragen te stellen. "Veel positieve reacties", zegt Ben Boersma na afloop tevreden over de bijval.

Kenmerkend zijn de parkachtige inrichting en het plein dat is ingericht als dertig kilometerzone volgens het shared space-principe. "In detail kunnen voor direct omwonenden kleine aanpassingen wenselijk zijn", merkt Boersma op. "Een struik die het uitzicht ontneemt en een paar meter verderop veel beter staat. Dat soort dingen. "Ontwerpers waren aanwezig, dus veel van dit soort aanpassingen konden meteen worden genoteerd."

Via Actief+ naar meer info

Ook nu kunt u de tekeningen bekijken. Houd een 'smartphone' (met camera) voor de bovenstaande foto. Met de Actief+ app linkt u automatisch naar de website met het plan.