Haverkort 'trekt' PvdA Smallingerland

DRACHTEN - Huidig PvdA-wethouder Roel Haverkort staat op nummer één van de concept-kandidatenlijst van de PvdA Smallingerland, voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De kandidaatstellingscommissie heeft gekozen voor een mix van huidige raadsleden en nieuwe gezichten. De leden van PvdA Smallingerland hebben het laatste woord op 11 december.

Bij het samenstellen van de lijst is enerzijds gekeken naar de persoonlijke kwaliteiten van de individuele kandidaten en daarnaast naar de effectiviteit van een toekomstige fractie. Op die manier kan de PvdA, ongeacht het aantal zetels, een topteam in de raad brengen dat elkaar aanvult en versterkt.

Huidig PvdA-fractievoorzitter Trees Flapper stelt zich na drie perioden in de raad niet meer beschikbaar voor een nieuwe periode. Zij blijft wel actief voor de PvdA als bestuurslid van het Friese gewest. De volledige lijst is te vinden op de site van de PvdA afdeling Smallingerland. Op 11 december stellen de leden van de afdeling de kandidatenlijst definitief vast, evenals het verkiezingsprogramma.

De conceptlijst met de eerste zeven kandidaten ziet er als volgt uit: 1. Roel Haverkort, Drachten, wethouder; 2. Dini Mulder, Drachten, raadslid; 3. Angela Visser, Houtigehage, thuiszorgmedewerker/schoonheidsspecialiste; 4. Anton Pieters, Drachten, raadslid; 5. Henk Hofstra, Drachten, kunstenaar; 6. Jan Johannes Veldkamp, Drachten, docent en fractievolger; 7. Marco Keizer, Drachten, belastingadviseur.