Burgemeester Sicko Heldoorn krijgt een 'Respect'-bandje om.
Burgemeester Sicko Heldoorn krijgt een 'Respect'-bandje om. Foto: Ingezonden

Week van respect op De Wel in Broeksterwâld

BROEKSTERWALD - Op basisschool De Wel in Broeksterwâld kwam donderdagmiddag 9 november burgemeester Sicko Heldoorn van de gemeente Dantumadiel een gastles verzorgen. Dit was in het kader van de week van respect.

Het werd een mooie, interactieve les waarbij kinderen vertelden over wat respect volgens hen inhield. De burgemeester vertelde op zijn beurt over ervaringen uit zijn eigen leven die met respect te maken hadden.

De kinderen vertelden de burgemeester dat op De Wel in Broeksterwâld dagelijks concreet invulling wordt gegeven aan respect. Dit wordt onder andere gedaan met behulp van de Kanjertraining. Dit is een methode die op de Wel wordt gebruikt om de sociaal-emotionele ontwikkeling te versterken.

Basisschool De Wel in Broeksterwâld was niet de enige die meedeed aan de week van het respect. Ruim 1.500 scholen volgden interactieve lesprogramma's tijdens deze bijzondere campagne. Een recordaantal van honderddertig Nederlandse gemeenten en veertien sportbonden deden dit jaar mee aan de Week van Respect. Daarmee bereikte de campagne via ruim 1.500 scholen en sportclubs meer dan 100.000 jongeren.

Via interactieve lesprogramma's werden jongeren bewust hoe een tolerante en respectvolle samenleving eruit ziet. Politici, sporters en andere bekende en betrokken Nederlanders gaven ruim 450 gastcolleges op basis- en middelbare scholen en MBO's.

Directeur Theo Brommers: "Op De Wel hebben we genoten van het bezoek van onze burgemeester. We gaan ook na deze Week van Respect door met het hebben van een respectvolle omgang met elkaar."