De Lindeboom

BEETSTERZWAAG - Zaterdag 18 november van 11.00 tot 16.00 uur houdt Meubelstoffeerderij De Lindeboom een open dag aan de Beetsterwei in Beetsterzwaag.

Duizenden meubelen uit grote hotelketens, zorginstellingen en theaters kregen bij De Lindeboom al een tweede leven. Maar ook de stoel van pake of die heerlijk zittende fauteuil van een particulier is bij de meubelstoffeerder in Beetsterzwaag in goede handen. Onlangs is de werkruimte aan de Beetsterwei 4a met tachtig vierkante meter uitgebreid. Naast de particuliere markt werkt De Lindeboom veel voor grote hotelketens, zorginstellingen, ziekenhuizen en theaters.

Leukste bruidspaar

DAMWALD - Op 1 februari 2018 presenteert Kim Kötter de Love Awards Publieksprijs. Hier worden onder meer de awards voor de Leukste Bruidsparen per provincie uitgereikt.

Bruidsparen uit de gemeente Dantumadiel die in 2017 getrouwd zijn (of nog gaan trouwen) maken ook kans en kunnen zich nu aanmelden via www.loveawards.nl. Vanaf 14 november kan er op de genomineerde bruidsparen gestemd worden. De verkiezing wordt georganiseerd door Vote Company in samenwerking met Huwelijk.nl, ook bekend van de regionale bruidsmagazines. Meer info en nomineren via www.loveawards.nl.

Weidenaar in
Albert Heijn

DOKKUM - Streeckgenoten, zo heet de lijn van Albert Heijn waar de vleeswaren ondergebracht worden.

Het kwaliteitsmerk Streeckgenoten geeft vleeswaren en specialiteiten van lokale topslagers een plek in de supermarkten van Albert Heijn, zoals producten van Worstmakerij Weidenaar uit Dokkum. "We zijn uiteraard erg blij voor deze erkenning van streekproducten, maar ook met de erkenning van Albert Heijn dat wij producten mogen leveren onder Streeckgenoten", aldus Wini Weidenaar van het bedrijf in Dokkum. Lieuwe Weidenaar, derde generatie van het familiebedrijf, staat op de verpakkingen van Weidenaar.

Home-Start

BURGUM - Twee coördinatoren van Home-Start Nederland hebben deelgenomen aan de internationale conferentie in Japan met het thema 'investeren in kinderen'.

Home-Start is een effectief bewezen programma dat lichte opvoedondersteuning biedt aan gezinnen met jonge kinderen. Een getrainde vrijwilliger, zelf ook ouder, luistert, erkent en herkent dat opvoeden soms een hele klus is. Een vrijwilliger zet haar eigen ervaring in en biedt daarnaast praktische hulp en vriendschappelijk contact. De conferentie in Japan onderstreept de belangrijke rol van ouders, met name in de vroege kindertijd. Er is gekeken hoe de opvoedvaardigheden van ouders verbeterd kunnen worden en welke ondersteuning het effectiefst is wanneer ouders moeilijkheden ervaren. In Noordoost Friesland is het programma 4,5 jaar actief in de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland, Ferwerderadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Els Spaanstra, projectcoördinator HomeStart/ 0635113852/homestart.nof@humanitas.nl

Kinderopvang

BOELENSLAAN - Vrijdag 24 november wordt er van 15.00 tot 19.00 uur een Open Dag gehouden bij Kinderopvang Vandaag in dorpshuis De Smoutte in Boelenslaan.

Men kan kennismaken met de Kinderopvang: naast de voor- en naschoolse opvang is er ook elke ochtend peuteropvang. Ook is er een markt waarbij speelgoed verkocht zal worden. De opbrengst van de markt is voor Stichting Imena. Verder zijn er nog activiteiten als knutselen, oud-Hollandse spelletjes en kleur/tekenwedstrijd. Ook kunt gezellig met uw kind een boek lezen in de nieuwe leeshoek.