Vijf kandidaten voor Feanster Maestro

SURHUISTERVEEN – Vrouwelijke ondernemers Imca van der Velde en Ria van der Meer plaatsen zich als derde en vierde kandidaat voor dirigentenwedstrijd Feanster Maestro. Rijschoolhouder Geert de Bruin is de vijfde kandidaat.

De twee dames en Geert de Bruin nemen het op tegen wethouder Harjan Bruining en voorzitter Arjan Numan, kandidaten die eerder al bekend waren. In totaal strijden vrijdagavond 24 november om 20.00 uur vijf dirigenten om de felbegeerde titel 'Feanster Maestro 2017'. De fanatieke Imca van der Velde is sinds acht jaar eigenaresse van Food and Lifestyle winkel B&G in Surhuisterveen. Tijdens de Feanster Maestro zal Imca het lied 'It's raining men' van The Weather Girls dirigeren. "Het was een totale verrassing dat ik werd uitgenodigd om mee te doen.'' De onderneemster heeft niet veel ervaring in de muziek, maar haar enthousiasme zal de juryleden ongetwijfeld doen verbazen.

De tweede dame die het opneemt tegen Feanster heren is Ria van der Meer, die in 2007 afstudeerde als tandarts. Sinds 2008 runt ze haar eigen tandartsenpraktijk. Ria heeft altijd een voorliefde gehad voor muziek. Tijdens Feanster Maestro strijdt ze met het lied 'Love shine a light' van de Britse band Katrine & the Waves om de felbegeerde titel. "Het lied is swingend, een echte meezinger. Ik ga ervan genieten!''
Voor zijn optreden koos rijschoolhouder Geert de Bruin een klassieker uit de muziekwereld, de Radetzky Mars van Johann Strauss.

Kaarten voor Feanster Maestro bij Brasserie Kolkzicht en B&G Food and Lifestyle in Surhuisterveen.