Kleindierenclub jubileert met show

NOARDBURGUM - Pluimvee- en konijnenfokvereniging Burgum e.o. viert haar 75-jarig bestaan met een grote dierenshow. Maar liefst meer dan 650 konijnen, kippen, cavia's, watervogels en duiven zijn van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 november te bewonderen in sportzaal 't Heech in Noard burgum. De toegang is gratis.

De gehele Tytsjerksteradielshow staat in het teken van het getal 75. Het inschrijfgeld bedroeg dit jaar slechts 75 cent per dier.

Elke keurmeester verdeelt een extra prijs. Voor elke inzender is er een cadeau. De kampioen per diergroep verdient maar liefst € 75,00. Tenslotte is er als superprijs een herinneringsmedaille van de Commissaris van de Koning beschikbaar.
Bijzonder is dit jaar de eierenkeuring. De eieren worden tentoongesteld en vakkundig gekeurd. Het is vast heel bijzonder om zoveel verschillende eieren bij elkaar te zien. Het gaat de inzenders niet alleen om de predicaten. Ze willen hun dieren ook graag laten zien aan collega-fokkers en andere belangstellenden. Toekomstige liefhebbers willen ze van advies voorzien en hen helpen bij de aanschaf van fokdieren.

U zult de inzenders vinden tussen de kooien of in de kantine. Onder het genot van koffie of frisdrank kunnen ervaringen uitgewisseld worden.

De entree tijdens de Tytsjerksteradielshow is gratis. De deuren van sportzaal 't Heech' aan de Reitdekkerstrjitte 49 zijn open op donderdagavond van 19.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.30 uur.