Don KosakenChor in Dokkum

DOKKUM - Dit jaar vieren het Don KosakenChor Russland en chef-dirigent Marcel N. Verhoeff hun 25-jarig jubileum. De voorstelling tijdens de Europese jubileum concerttour is te zien op donderdag 23 november om 20.00 uur in de Grote- of Sint Martinuskerk in Dokkum.

Het koor bestaat uit vierentwintig professionele vocalisten die veelal verbonden zijn aan de grote opera huizen in Rusland. De begeleiding is in handen van het virtuoze Instrumental Soloists Ensemble 'Philarmonia' uit Moskou, die authentieke Russische volksinstrumenten bespelen.

Tijdens deze Europese jubileum tournee, ook in de Nederlandse theaters, zullen de vocalisten en instrumentalisten wederom de zalen vullen met bekende en onbekende Russische liederen. Het wordt een feestelijke en ontroerende reis naar en door het oude en nieuwe Rusland.

De combinatie van de zang, begeleid door de authentieke Russische volksinstrumenten, de kostuums, het decor en de interactie met het publiek, staat garant voor een meeslepende muzikale voorstelling. Vanaf 15 november tot en met 17 december is de voorstelling te zien in vele Nederlandse theaters en bijzondere andere locaties.