GBA: "Wanneer breidt De Lauwers uit?"

SURHUISTERVEEN - Het wordt tijd dat er meer ruimte komt voor bedrijven op bedrijventerrein De Lauwers ('fase 2') in Surhuisterveen. Die indruk krijgt de raadsfractie GBA na een bedrijfsbezoek aan Thijs Zwart Evenementen- en Tapservice. Dit landelijk opererende bedrijf komt krap te zitten nadat het in korte tijd uitgebreid is van tien naar 21 medewerkers.

"Thijs Zwart zit met smart te wachten op de ontwikkeling van de tweede fase Lauwerskwartier en wil daar 0,6 ha grond kopen. Wanneer hij de toezegging niet krijgt dat de ontwikkeling in 2018 start, gaat hij elders langs de A7 kijken om grond", meldt GBA in een toelichting op schriftelijke vragen aan het college van b. en w. van Achtkarspelen.

"Ook W.H. van der Heide voedertransport & opslagsystemen wil 0,5 ha en Van der Vaart Bouw wil 1,0 ha grond. Alle bedrijven bevinden zich op bedrijventerrein Lauwerskwartier en willen graag in Surhuisterveen blijven."

GBA wil weten of b. en w. op de hoogte zijn van de vraag van deze ondernemers, of er meer bedrijven zijn die willen uitbreiden op Lauwers 2 en of de tweede fase van het terrein daadwerkelijk wordt ontwikkeld en zo ja, wanneer.