Requiem over Kerstvloed 1717

DOKKUM - 'Vreeselike Waatermagten' is een requiem over de Kerstvloed van 1717, in december 300 jaar geleden, van het Vocaal Ensemble Bonifatius.

Het Vocaal Ensemble Bonifatius brengt het Requiem over de Kerstvloed twee keer ten gehore. Op 18 november's avonds om 20.00 uur in De Grote Kerk aan de Markt 2 in Dokkum en op 26 november 's middags om 15.00 uur in de Sint Pitertsjerke in Grou.

Het concert met koor, solozang en een strijkkwartet brengt liederen en verhalen over dreiging van de zee, dijkdoorbraak, stormweer, afscheid en de dood. Een muzikaal monument ter herinnering aan de laatste grote overstromingsramp in Noord-Nederland, de Kerstvloed van 1717. Liedteksten zijn ontleend aan gedichten van Friese, Groningse, Nederlandse en Duitse schrijvers. Het programma en alle composities zijn het werk van de Fries-Groningse musicus Henk Doeke Odinga. Het koor onder leiding van Hans Algra wordt ondersteund door Henk Doeke Odinga op piano, het strijkkwartet Regina Forte en optredens van de solisten Femke de Boer (alt) en Ben Brunt (bariton).
Verhalenverteller Douwe Kootstra verbindt de muziek en poëzie met indringende verhalen over de gebeurtenissen van toen.