Agnes Elzinga van de Judo Kings maakt een houdgreep in de wedstrijd.
Agnes Elzinga van de Judo Kings maakt een houdgreep in de wedstrijd. Foto: Ingezonden

Eremetaal judoka's Marco Oord en Judo Kings

OMMEN - Zaterdag werd het IJssel-Vecht-judotoernooi in Ommen gehouden. Een groot aantal judoka's uit binnen- en buitenland streed om de prijzen. Aan dit toernooi deden ook judoka's van judoschool Marco Oord uit Drachten en de Judo Kings mee.

In de categorie meisjes tot 15 jaar, stond Rumaisa Ifrasan van Marco Oord op de mat in de gewichtsklasse tot 40 kilogram. In de derde en beslissende wedstrijd scoorde ze een waza'ari en kwam ze op voorsprong. Door onreglementaire technieken kreeg haar tegenstander drie straffen en werd Rumaisa als winnaar aangewezen. Hiermee werd ze eerste in haar poule.

Daarna kwam Jin Harms op de mat. Door krachtig judo en slim inspelen op de bewegingen en technieken van zijn tegenstanders, wist hij zijn wedstrijden winnend af te sluiten en behaalde hij een eerste plaats in de categorie jongens tot 15 jaar, tot 46 kilogram.
De Judo Kings deden het uitstekend. in het opstapklassement twee keer goud voor Friso Elzinga (Mûnein) en Jarno Veenstra (Kollumerzwaag).

Op het reguliere toernooi barstte de medailleregen pas echt los. Bij de meiden wonnen de Judo Kings drie keer goud met Daphne de Jong (Gytsjerk), Minke de Ruiter (De Westereen) en Agnes Elzinga (Mûnein). Bij de mannen werd zes keer goud gewonnen, door: Wesley Smid (De Westereen), Boaz Elzinga (Mûnein), Riemer Jelte Buwalda (Bolsward), Jurre Steenge (Gorredijk), Quinten van der Veen (De Westereen) en Matthijs Luinstra (Kollumerzwaag).