DGC A plaatste zich voor het Fries 
kampioenschap groepsspringen.
DGC A plaatste zich voor het Fries kampioenschap groepsspringen. Foto: Ingezonden

Turnprijzen Set 'm op, WSBF en DGC

BUITENPOST - Zaterdag was de plaatsingswedstrijd Noord, groepsspringen niveau D/E.

Set 'm uit Augustinusga werd vertegenwoordigd door Marike Zuidersma, Mariska Veenstra, Melissa Bouma, Eline Haanstra, Krista Nicolai en Hendrike Bronsema in de categorie jeugd E. Ze werden derde op het onderdeel trampoline/kast, en twee keer tweede op trampoline/valmat en lange mat.

De jongste wedstrijdmeisjes, de categorie instap, van WSBF Surhuisterveen, wonnen goud op trampoline, zilver op de lange mat en zilver op plankoline-kast. De E-jeugd behaalde goud op lange mat en trampoline. De categorie D-jeugd werd eerste op het toestel trampoline.
DGC Drachten was in Nieuwehorne voor de springwedstrijden op D- en E-niveau. Door de teams T1, T2 en G2 zijn bij de jeugd E prijzen gewonnen. Team G2 won een beker voor de tweede prijs op trampoline. Team T2 werd eerste op lange mat. T1 beklom twee keer het podium voor lange mat (tweede) en plankoline-kast (derde). De meiden op D-niveau plaatsten zich voor het Fries kampioenschap. Dit is alle drie teams gelukt. DGC A en T1 op drie toestellen en G op één toestel. In junior E-niveau was er twee keer zilver: op pegasus én op trampoline en goud op plank-kast.

Op de foto DGC A: Nynke Visser, Sanne de Jong, Lisanne bij de Leij, Evelien Brouwer, Rosa Poppe, Julia de Roos, Sofie Swieringa.