Drachtster Boys rolt Zeerobben op

DRACHTEN - Ruim twintig minuten had koploper Drachtster Boys nodig om de nummer drie, Zeerobben, de genadeslag toe te dienen. Rob Schokker deelde na 9 en 20 minuten twee tikjes uit (2-0) en gaf in de eenentwintigste minuut met een hattrick de genadeklap: 3-0.

De trefzekere spits raakte nog een keer de paal, terwijl pogingen van Jan Stoker, Stefan Bolt, Said Hassan en Richard Hamstra een beter lot verdienden. De 3-0 kwam tot stand uit een penalty, nadat Zeerobben-aanvoerder Albert Beuker, ten koste van een rode kaart, de thuisclub onreglementair van scoren afhield.

Zeerobben werd op alle fronten overklast met snel en zuiver combinatievoetbal. Toch duurde het tot de tachtigste minuut eer Jan Stoker koppend de eindstand op 4-0 bepaalde. Na de 3-0 verviel de thuisclub weer in het spelen in een te laag tempo. Daardoor kwamen de Harlingers nog tot een aanval. Keeper Richard Strijker blesseerde zich daarbij en moest naar de kant.

Trainer Hans van der Ploeg had zijn team in de pauze nog gewaarschuwd voor dit verval. "Maar Ik ben blij met het spel in de eerste vijfentwintig minuten".
Rob Schokker is de gevaarlijke spits door zijn loopacties, positiespel en trefzekerheid. "Ik krijg nu aanvoer. We zitten in een flow en vormen ook mentaal een hecht team", verklaart Rob Schokker zijn doelpunten. De terugval wijt hij aan de zware wedstrijd van een week ervoor.