Sint met zijn pieterbazen komen zaterdag 18 november in Nederland aan. De landelijke intocht is in Dokkum.
Sint met zijn pieterbazen komen zaterdag 18 november in Nederland aan. De landelijke intocht is in Dokkum. Foto: Klaas Rozema

Programma landelijke intocht Sint in Dokkum

DOKKUM - Wie zaterdag 18 november Dokkum binnenloopt, stapt midden in het feestgedruis. In de aanloop naar de live televisie-uitzending, die rond 12.00 uur begint, en na afloop is er volop vermaak en vertier in de voormalige vestingstad.

Er is van alles te doen, zowel bij de vier toegangspoorten als langs de route van de optocht.

Om niets te hoeven missen van het vijf kwartier durende live-verslag op tv, staan voor het publiek op verschillende centrale plekken in de stad grote schermen opgesteld.

Kinderen met talenten

Langs de route laten kinderen hun talenten zien aan de Sint en zijn pieten. Zo staat er op de Bontebrug een omvangrijk koor van honderd basisschoolkinderen mooie Sinterklaasliedjes te zingen onder leiding van muziekschool Opus3.

Van 12.00 tot 13.15 uur landelijke intocht op tv

Ook wordt er op het Sonnemapleintje (Hanspoort-Hogepol) gedanst door het team van Dance Factory Dokkum. Stoere kids op De Bargemerk doen een survivalrun. Zodra Sinterklaas rond 13.15 uur afscheid neemt van het publiek, gaat het entertainmentprogramma in de binnenstad verder.

Er zijn verschillende muzikale optredens op het grote podium op de Markt. Er is een 'meet & greet' met de Pieten bij de stadspoorten. Het Sinterklaashuis aan de Dijk 4 is de hele middag geopend. Daar is voor volwassenen de tentoonstelling 'Wie komt er alle jaren' en kinderen kunnen in het verblijf van de Sint kijken. Wie liever thuis de landelijke intocht in Dokkum volgt, die is rechtstreeks op tv tussen 12.00 en 13.15 uur.