Kerstmarkt

KOLLUMERZWAAG - In dorpscentrum de Trije Doarpen wordt donderdag 7 december vanaf 16.00 uur een Kerstmarkt gehouden, vanaf 16.00 uur.

Opbouwen van de stands is vanaf 13.00 uur. Er zijn kramen (€20) te huur of tafels (€7,-). Belangstellende deelnemers wordt gevraagd te melden wat je van plan bent via mail: info@detrijedoarpen.com of tel. 0511-44156. Laat dan ook meteen even weten wat je verkoopt en of je een kraam of tafel(s) wil.

De Canterlanden

GYTSJERK - Het familiebedrijf Eetwinkel Polly in Bemmel is uitgeroepen tot winnaar van de Snackkoerier Cafetaria Top 100.

De jaarlijkse top 100 van Snackkoerier, een titel van Vakmedianet, werd voor de veertiende keer gepresenteerd. De Canterlanden uit Gytsjerk was provinciaal winnaar met een vierentwintigste plaats.

Gezond schoolontbijt
bij PLUS Wolters

BURGUM - PLUS is tijdens de vijftiende editie van het Nationaal Schoolontbijt de grootste verspreider van de gezonde ontbijtpakketjes. Ruim 8.500 pakketten met daarin 221.000 ontbijtjes worden via 250 PLUS winkels verdeeld.

Ook PLUS Wolters neemt van 6 tot en met 10 november deel aan het Nationaal Schoolontbijt. Ontbijten is belangrijk én gezond. PLUS zet zich daarom in voor verantwoord ontbijten en helpt kinderen om op dit gebied bewuste keuzes te maken. Jaap Wolters, eigenaar PLUS Wolters: "In totaal ontbijten meer dan een half miljoen kinderen met elkaar op school tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Het is niet alleen gezellig om samen te ontbijten, kinderen leren op die manier ook hoe belangrijk dit eetmoment is. Daar draag ik als ondernemer graag mijn steentje aan bij."

Groeitraining

OLTERTERP - De groeitraining 'Je eigen wijze weg' voor volwassenen start weer op 11 november om 10.00 uur aan de Achterwei 1 in Olterterp.

Het is een training gericht op bewustwording, waarin men via ervarings- en lichaamsgerichte werkvormen kennismaakt met zijn of haar innerlijke kind. Meer info en opgave: info@thuiskomeninjezelf.net.

Kerstmenu's

ROTTEVALLE - Kerst: flakkerend kaarslicht, mooie versiering, feestelijk geklede bediening en mooie gerechten.

Dát vindt men in De Herberg rondom de kerstdagen, op zaterdag 23 december, zondag 24 december (kerstavond) en beide kerstdagen. Er zijn verschillende kerstmenu's.

Slagerij dicht

STROOBOS - Slagerij Wouda uit Stroobos sloot na 35 jaar het winkelpand. De dorpsbewoners kregen de gelegenheid afscheid te nemen van het slagersechtpaar.

Vele dorpsgenoten kwamen met cadeaus en bloemen om de familie voor hun bewezen diensten te bedanken. Namens Plaatselijk Belang Gerkesklooster Stroobos bood Gerda Bijlsma-Smits het gezin een mand met bijzondere producten aan en namens de stichting Historische Kring Gerkesklooster Stroobos kregen ze een cirkeldiagram en parenteel aangeboden van het geslacht Wouda. Slager Onne Wouda gaat nog wel door met het slachten van grotere partijen vlees en het leveren van vlees voor het barbecueën.

Slagerij Weidema

DOKKUM - Streeckgenoten, zo heet de lijn van Albert Heijn waar de vleeswaren ondergebracht worden.

Het kwaliteitsmerk Streeckgenoten geeft vleeswaren en specialiteiten van lokale topslagers een plek in de supermarkten van Albert Heijn, zoals die van slagerij Weidema in Dokkum. "We zijn uiteraard erg blij voor deze erkenning van streekproducten, maar ook met de erkenning van Albert Heijn dat wij producten mogen leveren onder Streeckgenoten", aldus Wini Weidenaar van het bedrijf in Dokkum. Lieuwe Weidenaar, derde generatie van het familiebedrijf, staat op de verpakkingen van Weidenaar.

BabyPlanet

DRACHTEN - Na de verhuizing van De Leidijk naar de woonboulevard aan de Martin Luther Kingsingel in Drachten zit de winkel van BabyPlanet in een tijdelijk onderkomen.

Het naastliggende terrein is aangekocht om er een nieuw gebouw op te zetten. Dochters Lotte en Kirsten sloegen symbolisch de eerste paal als de derde generatie Klaver. In mei 2018 hopen de broers Sietze en Jan Klaver hun nieuwe babywereld voor de ouders in spé te openen. Tegen de stroom in presteert BabyPlanet het een nieuw winkelpand te bouwen met extra verwerkingsruimte voor internetbestellingen. Door de sterke groei van de webshop wordt de winkel in Drachten tevens het distributiecentrum voor bestellingen uit binnen- en buitenland.

Nieuwe kantine Liudger

BURGUM - In de eerste week na de herfstvakantie opende wethouder Doeke Fokkema van Tytsjerksteradiel de nieuwe kantine van CSG Liudger Burgum.

In nauwe samenspraak met de leerlingen is de ruimte moderner, duurzamer en gezonder ingericht. In de nieuwe ruimte staan ontspanning, creativiteit en expressie centraal. Bovendien worden in de kantine uitsluitend verantwoorde producten aangeboden die aansluiten bij de doelstelling van CGS Liudger een gezonde, duurzame omgeving te bieden waarin kinderen kunnen leren en verblijven.

'Wurk & Wille'

DRACHTEN - 'Wurk & Wille' is de nieuwe naam van Talants dagbestedingslocatie aan De Kiel in Drachten. Cliënten bedachten de naam voor de vernieuwde locatie die nu opgedeeld is in drie hallen.

De werkzaamheden bestaan veelal uit arbeidsmatig werk voor verschillende opdrachtgevers. Zo worden er bijvoorbeeld in de ene hal meelwormen ingepakt voor Welkoop, worden er in de andere hal etiketten geplakt op conservendeksels en in weer een andere hal worden fietslampen en -standaards klaargemaakt voor verkoop. De locatie 'Wurk & Wille' heeft nog dagbestedingsplekken vrij.