Hier is het bruggetje gepland tussen oud
Wergea en Grut Palma (overkant).
Hier is het bruggetje gepland tussen oud Wergea en Grut Palma (overkant). Foto: Klaas Rozema

Krijgt Grut Palma in Wergea nog brug?

WERGEA – De nieuwbouwwijk Grut Palma aan de westkant dient alsnog een fiets- en voetgangersbrug te krijgen. Dat betoogt PvdA-raadslid Wietse Martens (zelf Wergeaster) bij schriftelijke vragen aan b. en w. van de gemeente Leeuwarden.

De brug is opgenomen in het bestemmingsplan en ook toegezegd aan kopers van woonkavels in de nieuwbouwwijk, betoogt Martens. Als gevolg van het inzakken van de vraag naar nieuwbouwwoningen kwam de brug er tot nu toe niet. Die moet namelijk worden betaald uit de meeropbrengst van de kavelverkoop. Nu de verkoop van kavels weer aantrekt, komt er wellicht alsnog voldoende geld beschikbaar voor de beoogde fiets- en voetgangersbrug, hoopt Martens. De brug moet een veilige verbinding opleveren naar de oude dorpskern, de school en de sportvelden.

Raadsverkiezingen

De timing van deze vragen aan b. en w. is geen toeval, erkent Martens. Woensdag 22 november zijn er vervroegde raadsverkiezingen in onder andere de gemeente Leeuwarden. Dit vanwege de gemeentelijke herindeling die leidt tot het opknippen van Littenseradiel, het samenvoegen van Leeuwarderadeel met Leeuwarden en het fuseren van Franekeradeel, Menameradiel en Het Bildt tot De Waadhoeke.