Superman wordt terzijde gestaan door de Hulk, die in twee verschillende gedaantes de mensheid 
probeert te redden.
Superman wordt terzijde gestaan door de Hulk, die in twee verschillende gedaantes de mensheid probeert te redden. Foto: Ingezonden

Best verklede Super Heroes winnen prijzen in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Batman, Superman, Captain America, Ironman, de Hulk en andere tot de verbeelding sprekende superhelden bevolken zaterdag 11 november het centrum van Surhuisterveen. Deze krachtpatsers met het hart op de goede plek zijn van stal gehaald om de actie Super Heroes van de plaatselijke middenstandsvereniging H&I kracht bij te zetten.

De drie best en levensecht geklede superhelden komen in aanmerking voor een prijs.

Fotografen van de middenstandsvereniging zorgen ervoor dat de deelnemers in hun superheldenoutfit op de Facebookpagina https://nl-nl.facebook.com/VO-Surhuisterveen worden geplaatst. De mooiste uitmonsteringen worden beloond met superprijzen.

Superheldenposter

Naar verwachting zullen vooral kinderen meedoen tussen 11.00 en 17.00 uur, want de helden spreken bij hen bijzonder tot de verbeelding. Voor alle kinderen ligt een gratis superheldenposter klaar. Volwassenen mogen zich ook een dagje Batman of de Hulk wanen.

Surhuisterveen bedenkt gratis originele acties om het winkelcentrum leuk aan te kleden. Na een eerdere invasie van dinosaurussen staan nu tweeëntwintig superhelden overal verspreid in het centrum, om het winkelende publiek te vermaken en de actie kracht bij te zetten.

Veiling superhelden

De levensechte beelden zijn afkomstig van het bedrijf Hydraram uit Surhuisterveen. Dit bedrijf stelt ze beschikbaar voor deze actie. "We hebben deze polyester beelden geïmporteerd uit Azië, ze zijn gemaakt in China", zegt Peter Wassenaar van Hydraram. De beelden van de Super Heroes worden, nadat ze zaterdag in Surhuisterveen de actie kleur hebben gegeven, geveild. In Azië worden veel van dit soort beelden gemaakt. "Ze worden vaak gebruikt op plaatsen waar veel kinderen komen, zoals pretparken, bioscopen, kinderboerderijen, campings en winkels", vertelt Wassenaar. De Super Heroes zijn groter dan twee meter en zien er behoorlijk 'levensecht' uit.

Beelden worden geveild

De beelden van de superhelden worden via internet geveild. "Ze gaan vanaf vandaag online via www.troostwijkauctions.com. Iedereen kan een bod uitbrengen tot en met 22 november, daarna sluit de bieding". Op 18 november kunnen de Super Heroes nog worden bezichtigd bij Hydraram, aan de Meander 2 in Surhuisterveen. Het bedrijf houdt dan een kijkdag om belangstellenden gelegenheid te bieden de Super Heroes te bekijken.