Achter de tafel het team van de Opbouw M.O.S. (v.l.n.r.): Betty Monsma, Klaske Siersema en Karen Hooghiemster. Voor hen de lichtbak, die dan nog een plekje zal krijgen voor het raam.
Achter de tafel het team van de Opbouw M.O.S. (v.l.n.r.): Betty Monsma, Klaske Siersema en Karen Hooghiemster. Voor hen de lichtbak, die dan nog een plekje zal krijgen voor het raam. Foto: Klaas Rozema

Brandt de lichtbak dan is Trefpunt open: iedereen is welkom

DRACHTEN - Donderdag 2 november is het Trefpunt in MFA de Bouwen als laatste Trefpunt voorzien van een lichtbak. Brandt de lichtbak van een Trefpunt, dan zijn gasten welkom. Alle Trefpunten in Smallingerland zijn vanaf nu herkenbaar aan een lichtbak. De opening van het laatste Trefpunt in De Bouwen werd een feestelijke middag. Diverse gasten genoten van een kop koffie en gezellige spelletjes.

De (koffie)momenten die er in Smallingerland zijn bij diverse maatschappelijke organisaties in Drachten, worden herkenbaar gemaakt door middel van een lichtbak voor de ruiten. Als een lichtbak aan staat is iedereen welkom bij het Trefpunt en kun je spontaan naar binnen lopen. Ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, koffie of thee drinkt, hoe oud je bent of wat je reden is.

Iedereen mag binnen
komen lopen bij
een Trefpunt

Trefpunten bundelen zich

M.O.S. is aanjager van het initiatief. Zij bespreken met organisaties of ze zichzelf als Trefpunt zien. Alle soorten organisaties kunnen zich bij de Trefpunten-gedachte aansluiten. Zij stemmen daarmee in om gastvrijheid te bieden, in een sfeervolle ruimte met persoonlijke aandacht. Zij houden sociale normen in het oog en hebben ideeën hoe activiteiten kunnen worden georganiseerd, zodanig dat zij een voedingsbodem vinden bij de gasten.

Herkenbaar en bekend

Het streven is zoveel mogelijk herkenbare Trefpunten in Smallingerland te creëren, zodat iedereen bekend wordt met het fenomeen Trefpunt. Iedereen kan en mag meedoen en door ontmoeting te creëren en te faciliteren zorgt M.O.S. er voor dat iedereen zijn eigen plek heeft.

Andere Trefpunten in Drachten zijn er bijvoorbeeld in De Wiken, De Holdert, De Kouwe, De Warrenhoven, De Drait en in Houtighehage.
Kijk voor een overzicht van de Trefpunten en hun activiteiten op de website van Tegearre:
http://tegearreinsmallingerland.nl/agenda/