De voorstelling van de Zandprinses is een hoogtepunt van de Fair Trade Middag.
De voorstelling van de Zandprinses is een hoogtepunt van de Fair Trade Middag. Foto: Ingezonden

Fair Trade Middag in bibliotheek

DRACHTEN - Gemeente Smallingerland en Bibliotheek Drachten houden zaterdag 11 november van 14.00 tot 17.00 uur een Fair Trade Middag, een middag in het teken van eerlijke handel. De zaal is open om 13.30 uur en de middag is gratis toegankelijk.

Wethouder Jos van der Horst opent om 14.00 uur de Fair Trade Middag in de bibliotheek. Dit doet hij onder andere door voor te lezen uit het boekje Bananen foar Tomke.

Meteen daarna gaat in de activiteitenruimte de indrukwekkende voorstelling van de Zandprinses (Rosa van der Vijver) van start. Met zand, een magisch schouwspel van licht en donker, vertelt zij aan de hand van enkele voorbeelden uit verschillende landen, het Fair Trade verhaal. Een prachtige voorstelling voor jong en oud.

Na de opening én de voorstelling gaat om 14.45 uur de rest van het programma van start.

Kinderen kunnen met Silleke aan de slag om fairtrade lampionnen te maken, zij kunnen de workshop Cupcakes versieren volgen én zich laten schminken. Volwassenen kunnen genieten van een proeverij van fairtrade taarten én kennismaken met de fairtrade bedrijven uit de gemeente.
In de activiteitenruimte is de documentaire 'TONY Van Chocoladecrimineel tot wereldverbeteraar' te zien.