'Inkeer' is één van de geëxposeerde werken van Martha Kalma.
'Inkeer' is één van de geëxposeerde werken van Martha Kalma. Foto: Ingezonden

Kalma/Van Hulsen in De Kuiperij

VEENKLOOSTER - In galerie De Kuiperij in Veenklooster is een unieke expositie, met werk van Esther van Hulsen en Martha Kalma.

Moeder en dochter, zeer uiteenlopend in hun artistieke benadering, tonen hun werk in galerie De Kuiperij in Veenklooster. De één in een uiterst fijnkleurpotloodtechniek, de ander abstract en 3d. Een verrassende combinatie.

Esther van Hulsen won al diverse internationale prijzen met haar illustraties voor wetenschappelijke encyclopedieën en natuurboeken. Daarnaast zijn van haar boeken uitgebracht in Noorwegen, Frankrijk en nu ook in Nederland. In haar geheel eigen fijnkleurpotloodtechniek brengt ze insecten, uitgestorven dieren en vogels in de natuur tot verbeelding.

Vanuit fascinatie voor oude, indus triële landschappen creeërt Martha Kalma zowel twee- als driedimensionaal werk. Oude fabrieken en olie-installaties worden geabstraheerd tot landschappen.

De opening van deze tentoonstelling is op zaterdag 11 november om 16.00 uur in galerie De Kuiperij. De expositie 'Kalma/Van Hulsen' is te bezichtigen van zaterdag 11 november tot en met zaterdag 2 december in galerie De Kuiperij, Veenklooster. Openingstijden: vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 to 17.00 uur en op afspraak. Zie ook www.galeriedekuiperij.nl