Tryater staat in De Buorskip in Beetsterzwaag met het Friestalige stuk 'Wat jo wolle.'
Tryater staat in De Buorskip in Beetsterzwaag met het Friestalige stuk 'Wat jo wolle.' Foto: Maarten van der Wal

Tryater speelt: 'Wat jo wolle' in Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - In een tijd waarin alle meningen tellen en ze steeds harder tegen elkaar botsen, komt Tryater met een passend antwoord: de ideale theateravond. Het Friestalige stuk heeft de titel 'Wat jo wolle'.

De voorstelling vindt plaats in zalencentrum De Buorskip, Vlaslaan 26 in Beetsterzwaag.

Lourens van den Akker, Aly Bruinsma, Nynke Heeg en Ali Zijlstra proberen uit te zoeken wat het publiek nu eigenlijk wil zien. Het publiek kan vooraf aangeven wat het wil: de ultieme romantische liefdesscène, een klucht met deuren, ode aan Fryslân of experimenteel spektakel; 'ús grutste prestaasje is jim ferdivedaasje'.

Geïnspireerd door alle opvattingen en ideeën van het publiek zoeken de vier acteurs naar de ingrediënten voor de ideale theateravond. Als uit een toverdoos worden de scènes neergezet. En als het aan de theatermakers ligt, komt de verloting er ook. Lukt het om iedereen te geven wat hij of zij wil?

Regisseur Tatiana Pratley: "Een heel leven lang vinden we iets, willen we iets en hebben we een mening. En ook al hebben we vaak de beste bedoelingen, onze wensen, verlangens en idealen botsen vaak met die van anderen. Hoe meer mensen bij elkaar, hoe lastiger om tot overeenstemming te komen. 'Wat jo wolle' gaat voor mij over hoe ingewikkeld het kan zijn, dat wij mensen allemaal iets willen, en hoe zeer het de moeite waard blijft om met elkaar te zoeken naar een manier om bij elkaar te komen."

Datum: Zaterdagavond 11 november, vanaf 20.00 uur. Entree: normaal € 16,00; Freonen Tryater € 14,50; CJP/CKV x € 11,00. Kaartverkoop: bij Ans Dio Drogisterij, Hoofdstraat 36 in Beetsterzwaag of via cultuur@cultbee.nl.