Late penalty brengt VV Anjum verlossing

DE WESTEREEN - Bij het voetbalduel Zwaagwesteinde - Anjum zat het venijn in de staart. Vanaf elf meter besliste Stephan Overkempe in de zesentachtigste minuut het duel in Anjums voordeel.

Anjum kreeg de wind in de zeilen op het moment dat het gevaarlijke spitsenduo Stephan Overkempe en Jan Tijtsma van zich liet horen. Na een pass van Mark Jansma kwam de bal bij Stephan Overkempe. Anjums topscoorder liet een afgemeten voorzet van zijn rechtervoet vertrekken op de inkomende Jan Tijtsma. Zijn inzet verdween achter de kansloze doelman van de thuisclub. De thuisclub scoorde de gelijkmaker, toen Lieuwe de Roos keeper Lolke Dijkstra verschalkte: 1-1. Vier minuten voor tijd werd Stephan Overkempe omver getrokken door keeper Roelof van der Ploeg. Overkempe benutte de penalty zelf.