Harkemase Boys neemt afstand van Volendam

HARKEMA - Dankzij een goal in de slotfase hield Harkemase Boys zaterdag de drie punten op De Bosk. Tegen Jong FC Volendam werd het 2-1 voor de thuisploeg.

Na een levendige beginfase, met kansen aan beide kanten, was het Jong FC Volendam dat als eerste toesloeg. Rechtsback Ali Ulusoy stuurde rechtsbuiten Roy Tol de diepte in. Met een strakke pass vond hij Jordy Hilterman. De spits kon de bal aannemen in het strafschopgebied van Harkemase Boys en schoot via het been van Kellian van der Kaap tussen de benen door van keeper Erick Jansema: 0-1.

Tien minuten later kreeg Harkemase Boys een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie leverde uiteindelijk een strafschop op. Jesse Renken mocht aanleggen vanaf elf meter. Overtuigend schoot hij zijn ploeg weer op gelijke hoogte. In de tweede helft was het overwicht van Harkemase Boys vrij groot. Niet eens zozeer qua balbezit, maar wel qua kansen. Dat betaalde zich uit in een doelpunt.

Een paar minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Jens Jurn Streutker won een kopduel en soleerde vervolgens tot halverwege de helft van Jong FC Volendam. Met een mooie steekbal bediende hij Yannick Kaluzi. Die kapte terug en stiftte daarna de bal perfect over de keeper: 2-1.