Thijs Roukens nam een voorsprong, maar verloor van Bart Ravelli van Meersquash Hoofddorp.
Thijs Roukens nam een voorsprong, maar verloor van Bart Ravelli van Meersquash Hoofddorp. Foto: Maurice Hamming

Paul Coll te sterk voor Drachtster squashers

DRACHTEN - Squash op wereldniveau was vorige week te zien in Drachten. De Drachtster squashers maakten hun eerste opwachting voor thuispubliek tegen titelkandidaat Meersquash Hoofddorp.

Nederlandse topspelers Thijs Roukens (Drachten) en Bart Ravelli (Hoofddorp) openden. Roukens wist al snel een voorsprong te nemen in de eerste game (9-4) en verraste daarmee tegenstander en supporters, maar de geslepen Ravelli paste slim zijn spel aan en wist de game, met behulp van de scheidstrechter, alsnog naar zich toe te trekken. Roukens had daarna geen antwoord meer op het spel van Ravelli. Het tweede duel was de match van de avond tussen wereldtoppers Daryl Selby (Drachten), de nummer 14 van de wereldranglijst, tegen 'Superman' Paul Coll (Hoofddorp) de nummer 10 op de wereldranglijst.

Selby zag elke poging tot het scoren van punten gevolgd worden door de snelle Coll, die op zijn beurt compleet foutloos te werk ging. De eerste game was close met 11-8, waarna het een battle of the fittest werd, waarin de Nieuwzeelandse Paul Coll te sterk was voor Selby. Coll bezegelde daarmee de overwinning voor Hoofddorp. De derde en laatste wedstrijd ging tussen Mahesh Mangaonkar (Drachten) en Tim Weber (Hoofddorp). Al snel bleek Mahesh een maatje te groot voor zijn Duitse tegenstander Weber. Hij wist met zijn snelle spel de wedstrijd met 3-0 te winnen. Eindstand 3-6 in het voordeel van de gasten uit Hoofddorp. Debutant Drachten sprokkelde weer een paar punten en komt met 7 punten op een vijfde positie in de Eredivisie.
De volgende wedstrijd speelt Drachten uit tegen de landskampioen van 2016 Sportcity Dordrecht. Deze wedstrijd zal vanaf 19.30 uur weer live te volgen zijn op het youtube-kanaal van Squash Drachten.