Lennart Hoving scoort namens Five Pack met een dunk.
Lennart Hoving scoort namens Five Pack met een dunk. Foto: Ingezonden

Basketballers Five Pack pakken punten

URETERP - De basketballers van Five Pack speelden vrijdagavond tegen de studenten van Groene Uilen 3 uit Groningen en wonnen.

De wedstrijd begon goed voor Five Pack. Snelle scores van de sterk spelende Raymond Krakou en van Jelte Bruinsma zorgden ervoor dat het eerste kwart gewonnen werd.

In het tweede kwart ging de strijd gelijk op, maar ook dit kwart was Five Pack de betere partij. Scores van de op stoom geraakte Martijn Wielinga en center Robert Jan Roozen droegen hieraan bij.
Na de rust begon Groene Uilen 3 meer te 'drukken'. Ze zetten onstant een dubbele man op de Ureterper guard. Door een hogere snelheid en door een aantal knappe scores kregen kregen de Groninger studenten meer zelfvertrouwen.

Na een time-out, waarbij center Lennart Hoving opdracht gaf vooral de rust te bewaren, werd het derde kwart toch redelijk eenvoudig uitgespeeld door Five Pack. In het laatste kwart probeerde Groene Uilen 3 nog meer druk uit te oefenen; tevergeefs, want dit resulteerde regelmatig in vrijstaande spelers van Five Pack. Door scores van Remy Kirindongo, Ruben de Bie en een driepunter van Maarten de Boer werd de wedstrijd definitief beslist. Eindstand: 78-64.

Op 4 november vanaf 14.45 uur speelt Five Pack in Damwâld tegen BV Arrows 1.