Naast goud wonnen de Judo Kings zilver en brons, zoals bronzen 
medaillewinnares Ingrid de Ruiter.
Naast goud wonnen de Judo Kings zilver en brons, zoals bronzen medaillewinnares Ingrid de Ruiter. Foto: Ingezonden

Judo Kings en FMT Sport op toernooi

LEEUWARDEN - De judoclub van Camminghaburen organiseerde zaterdag een judotoernooi in de sporthal de Rengers. De Judo Kings deden aan dit toernooi met maar liefst 47 judoka's mee, in totaal kwamen er 27 van hen met een prijs naar huis.

Het toernooi was opgedeeld in de wat ervaren judoka's en de nieuwe beginners. Dit is een geslaagd concept, omdat dan alle judoka's op hun eigen niveau competitie kunnen draaien en er op deze manier veel plezier aan kunnen beleven. Goud is gewonnen door Jarno Melgers (Twijzelerheide), Jetse Postma (De Westereen), Maarten Brinker (Gorredijk), Kris Postma (De Westereen), Inaya Verharen (Gorredijk), Berber Ludema (Dokkum), Daphne de Jong (Gy tsjerk), Ivan Terpstra (Rinsuma geast), Omar Rokic (Sneek) en Thijs Boorsma (Leeuwarden).

FMT Sport uit Oentsjerk/Feanwâlden nam dertien bekers mee naar huis. Nynke de Vries (8 jaar, 24 kilo) kwam nu in een zwaardere klasse uit en moest het opnemen tegen meiden van (bijna) 30 kilo. Met een enorme strijdlust en fantastische technieken werd zij eerste. Sil Velstra (11 jaar) koos er bewust voor in een hogere gewichtsklasse uit te komen. Dat snelheid, techniek en timing belangrijker zijn dan kracht en gewicht, bewees Sil door kampioen te worden. Jochum Pasma (12 jaar, tot 36 kilo) was in topvorm en won overtuigend al zijn partijen. In de finale was het echter nog erg spannend tegen clubgenoot Quinten van der Wijk, die tot vlak voor het eind nog voor stond. Het goud was voor Jochum, het zilver voor Quinten.