VV Drachten maar één helft actief

DRACHTEN - Drachten en VCTrynwâlden konden hun voetbalwedstrijd zondag niet afmaken. Door een blessure van de scheidsrechter werd de wedstrijd gestaakt. De ruststand was 1-1.

Drachten speelde een prima eerste helft tegen koploper Trynwâlden dat nog geen wedstrijd had verloren en er lustig op los scoort. Drachten gaf Trynwâlden geen rust, joeg op elke bal en kreeg kansen. In de achttiende minuut ging Yorn Sikkenk van Drachten in de fout. Een onschuldige bal kreeg hij niet goed onder controle en hij gleed daarbij uit, waardoor Trynwâlden kon overnemen. De bal werd hard voorgetrokken, waar Roelof van Foeken deze binnen kon tikken. Het was de eerste mogelijkheid van Trynwâlden en die werd meteen benut.

Daarna mocht Drachten weer een vrije trap nemen. Yorn Sikkenk legde de bal over de verdediging heen op Alexander Radenkovic. Deze kon vrij op de goal van Trynwâlden afgaan. In plaats van de bal rustig binnen te schieten, knalde hij te gehaast naast. Toch kwam Drachten op de verdiende gelijke hoogte. In de eenenveertigste minuut werd er een overtreding tegen de hard werkende Rick King gemaakt. Yorn Sikkenk posteerde zich achter de bal, schoot deze door de muur langs keeper Sybren Dijkstra en bracht Drachten naast Trynwâlden.
In de pauze bleek scheidsrechter Struys geblesseerd en kon niet verder, waarna deze wedstrijd werd gestaakt. Het is nu aan de KNVB om een datum vast te stellen voor het restant van deze wedstrijd.