Rik Weening van VV Buitenpost viert het vijfde doelpunt.
Rik Weening van VV Buitenpost viert het vijfde doelpunt. Foto: Kiepie.nl

Eenvoudige winst Buitenpost op Olde Veste

BUITENPOST - VV Buitenpost zet de ongeslagen reeks voort. Zaterdag werd een eenvoudige winst behaald op Olde Veste. De ploeg uit Steenwijk, die altijd bovenin meedraait, werd met maar liefst 5-1 naar huis gestuurd. De overwinning was niet geflatteerd, de thuisploeg gaf de hele middag bijna geen kans weg.

Na ruim een half uur ging verdediger Aaron Boekhout mee in de aanval. Hij werd in de hoek van het strafschopgebied onderuit gehaald door Bas Flobbe, die daarvoor een gele kaart kreeg. De toegekende penalty werd daarop binnengeschoten door Robin Huisman de Jong: 1-0.

Na de rust ging Buitenpost weer kansen creƫren. Martijn van Roeden en Rolf Dijk hadden de 2-0 op de schoen. Na een uur spelen zette Joran Olijve een mooie aanval op. Hij gaf een pass op Van Roeden die Dijk bereikte. Dijk leek de bal niet vol te raken, waardoor die met een boog over de keeper in het doel vloog. In plaats van gas terug te nemen, ging Buitenpost vol door om de score te verhogen. Opnieuw was Dijk trefzeker na slecht uitverdedigen van keeper Holleboom: 3-0.

Ruim een kwartier voor tijd lag de bal plotseling achter Buitenpost-doelman Kevin van der Meulen. Het was Wim de Vries die onfortuinlijk een eigen goal maakte. Joran Olijve bracht vijf minuten later de marge weer op drie doelpunten door de bal geweldig binnen te krullen.

Het slotwoord was aan invaller Rik Weening, die net voor tijd de eindstand op 5-1 bracht.