Het koor Alégresse geeft komende zondag een lustrumconcert.
Het koor Alégresse geeft komende zondag een lustrumconcert. Foto: Ingezonden

Zondag lustrumconcert Alégresse Drachten

DRACHTEN - Zondagmiddag 5 november geeft gemengd koor Allégresse ter ere van het vijftienjarig bestaan een lustrumconcert in de Zuiderkerk in Drachten.

In het voorjaar van 2002 werd Allégresse (wat 'vreugde' betekent) opgericht door een aantal enthousiastelingen, die graag lekker en vrijuit wilden zingen. Het koor is nog springlevend en bestaat uit circa veertig zangers en zangeressen.

Bij de keuze van het repertoire wordt gestreefd naar vierstemmige arrangementen. Dit repertoire bestrijkt een zeer uitgebreid muziekgebied, van Bob Dylan (Blowing in the wind) tot Georg Friedrich Händel (Comfort Ye). Het koor staat onder leiding van Martijn Jager, een enthousiaste dirigent, die zelf zo nodig voor arrangementen zorgt en tijdens het concert een muzikaal intermezzo op de piano ten gehore zal brengen.

Het koor bestaat uit circa 40 leden (12 sopranen, 16 alten, 6 tenoren, 6 bassen). Bij de keuze van de liederen wordt gestreefd naar vierstemmige arrangementen. "Wat de taal van de liederen betreft zijn we niet éénkennig. Maar het zwaartepunt ligt toch wel bij Nederlands, Engels, Duits en Frans, met Fries en Oost-Europese talen als zeldzame uitschieters", meldt de website van het koor.

Het concert vindt plaats in samenwerking met de wereldmuziekgroep 'Op Streek'. Deze groep bestaat uit zeven muzikanten, die zingen en zichzelf begeleiden op diverse instrumenten. Het concert begint zondag om 15.00 uur en vindt plaats in de Zuiderkerk, Drift 46 in Drachten. De toegang is vrij. Wel zal na afloop bij de uitgang van de kerk gelegenheid zijn een vrije gift te doneren. En nieuwe leden zijn van harte welkom. Voor meer informatie zie de website van 't kooor, www.allegressedrachten.nl.