Adri de Boer treedt zondag op in Sibrandahûs.
Adri de Boer treedt zondag op in Sibrandahûs. Foto: Ingezonden

Sibrandahûs met 'Oer de grins'

SIBRANDAHUS – Bekende songs van bekende artiesten, maar dan 'yn it Frysk'. Zo zou je het nieuwste programma 'Oer de grins' van troubadour Adri de Boer kunnen samenvatten. De singer-songwriter treedt zondagmiddag 5 november op in Kloosterkapel Sibrandahûs.

Samen met multi-instrumentalist Arvan Blok brengt hij een programma van tweemaal drie kwartier. Hierin zal een hele trits bekende liedjes voorbijkomen, van grootheden als Jacques Brel, Ramses Shaffy, Lou Reed en The Beatles.

Vertalingen

Dit jaar zingt Adri dertig jaar in de Friese taal. Al die jaren zijn er nogal wat vertalingen gemaakt van liedjes, die hij verwerkte in zijn optredens en voor zijn albums. Maar nooit eerder heeft hij een compleet programma gebracht met alleen liedjes, die hun oorsprong niet in Friesland hebben.

In 'Oer de grins' komt ook vertaald werk voorbij van artiesten als Herman van Veen, Thé Lau, Boudewijn de Groot en Daniël Lohues. Uiteraard zullen ook hier zijn meest gedraaide vertalingen 'Do hast in freon' ('You've got a friend - Carol King/James Taylor'), 'Foar har' ('Voor haar' - Frans Halsema) en 'Strjitten fan Ljouwert' (Streets of London - Ralph McTell) niet ontbreken.

Gevoelige snaar

De hartverwarmende luisterliedjes van singer-songwriter Adri de Boer raken keer op keer een gevoelige snaar. Het concert begint traditiegetrouw om 15.30 uur. Kaarten verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. Zie voor meer informatie: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl