"Meer mens, minder regeltjes" in Achtkarspelen

SURHUISTERVEEN - Woensdag 8 november is de bijeenkomst 'Meer mens, minder regeltjes'. Locatie: Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen (MOA), Molenweg 6a in Surhuisterveen. De zaal is open vanaf 19.00 uur, de bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang, koffie en thee zijn gratis.

Dit is voor iedereen die te maken heeft met de sociale zekerheid en de zorg in Achtkarspelen. "Zeker als je door de bomen het bos niet meer ziet door al die ingewikkelde regelingen", meldt de organisatie. "Wat betekent bijvoorbeeld de 'kostendelersnorm' voor de uitkering?"
Eerst worden enkele praktijksituaties besproken. Daarna kunnen bezoekers vragen stellen en ervaringen delen. Er zijn hulpverleners aanwezig om afspraken mee te maken. De avond is alleen bedoeld voor genodigden en belangstellenden die een uitkering of zorgvoorziening hebben. Nog vragen? Mail naar info@cr-acht.nl of naar fsu@fsufriesland.nl.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Cliƫntenraad Achtkarspelen, het Samenwerkingsverband Uitkeringsgerechtigden Steunpunt Kollumerland ca. / Achtkarspelen, de WMO-raad en 't Fries Samenwerkingsverband Uitkeringsgerechtigden.