Voedselactie Dorcas bij Poiesz Burgum

BURGUM - Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november wordt er bij de Poiesz supermarkt actie gevoerd voor de allerarmsten in Oost-Europa. Tijdens deze actie worden samen met consumenten en vrijwilligers geld en producten ingezameld.

Deze actie is een initiatief van Dorcas, met als doel: het ondersteunen van de allerarmsten met voedselpakketten. Deze pakketten worden samengesteld bij meer dan zeshonderd supermarkten in Nederland. Bij de Poiesz in Burgum dus ook.

Bij zo'n inzamelingsactie staan er vrijwilligers voor een supermarkt die aan consumenten voedsellijstjes uitdelen. Het is dan de bedoeling dat een consument een of meerdere producten van deze lijst extra bij de boodschappen koopt en vervolgens afgeeft bij vrijwilligers van Dorcas. Daarna worden deze producten gesorteerd en samengesteld tot voedselpakketten. Nadat deze pakketten worden per vrachtwagen op plaats van bestemming gebracht. Dorcas geeft ze door aan zijn partnerorganisatie.

Het voedselpakket is een onderdeel van een breder programma van Dorcas. Samen met de partners wil de organisatie een sociaal vangnet creƫren, van mensen die het beter hebben voor de allerarmsten in Europa.

Met de winter voor de deur hoopt Dorcas met het voedselpakket het leven van deze mensen dragelijker te maken. "Het pakket is bemoedigend en een belangrijk steuntje in de rug. Hiermee laat u zien dat er duizenden mensen in Nederland om hen geven", meldt Dorcas.