Robert Poortinga en Meri Khojayan geven op 3 november een kamerconcert in Damwâld.
Robert Poortinga en Meri Khojayan geven op 3 november een kamerconcert in Damwâld. Foto: Frans Andringa

Kamerconcert: sonates piano en viool

DAMWALD - Vrijdagavond 3 november wordt op de locatie T.E. Teunissenweg 48 een kamerconcert gehouden rond enkele sonates voor piano en viool van Mozart en Debussy en dansen van Sarasate en Bartok.

Uitvoerenden zijn Robert Poortinga en Meri Khojayan. Sinds enkele jaren vormen zij een duo en spelen zij het uitgebreide muziekrepertoire voor piano en viool.
Robert Poortinga heeft in New York zijn pianostudie gevolgd bij Tamara Poddubnaya aan het Long Island Conservatorium. Hij rondde zijn masterstudie af aan het conservatorium van Maastricht.

Meri Khoyayan heeft aanvankelijk viool gestudeerd in Jerevan (Armenië), waarna ze naar Maastricht is gekomen voor haar vervolgstudie bij de bekende violist Boris Belkin. In maart dit jaar hebben zij de eerste prijs voor viool solo, eerste prijs voor begeleiding en de 'Grand-Prix' voor duo-spel gewonnen tijdens de 'Musical Fireworks Competition' in Baden-Württenberg.

Inmiddels bekwamen zij zich verder bij gerenommeerde musici zoals Jacques Ogg en Enrico Pace. Het programma dat wordt gespeeld is: Mozart sonate in S majeur KV.302, Mozart Sonate in a Majeur KV 305, Debussy Sonate L148, drie Spaanse dansen van Sarasate en zes Roemeense dansen van Bartok. Gezien het beperkt aantal beschikbare plaatsen is reserveren noodzakelijk. Tel.: 0511-423219.