MOOIwerk Dokkum

DOKKUM - Van 4 tot en met 12 november vindt in heel Nederland de Nationale Kunstweek plaats. Een groot aantal kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten biedt tijdens de Kunstweek extra activiteiten, workshops, aanbiedingen, exposities en meer. Zo is ook MOOIwerk Dokkum geopend.

Er is werk van keramiek, zilver, leer, en hout te zien, schilderijen van Joke Ket en fotografie van de Rotterdammer Edwin van de Langkruis. Bijna 300 ateliers in heel Nederland doen mee aan de Nationale Kunstweek. Ook MOOIwerk Dokkum is deelnemer. De winkel en werkruimte aan de Hoogstraat 30 in Dokkum staan het hele weekend open voor publiek.

Je kunt klei voelen en draaien op een echte pottenbakkersschijf. Je kunt zien hoe zilver wordt omgesmolten en weer tot een mooie ring wordt gevormd. Ook kun je je handen steken in zakken vol vers geknipte lamswol; je ruikt de schapen. En je kunt natuurlijk alle vragen stellen aan kunstschilder Boukje Westra-Wijnja, altijd aan het werk aan meerdere schilderijen tegelijk. Kunstliefhebbers vinden op www.landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van deelnemende locaties in heel Nederland. Ook op www.mooiwerkdokkum.nl is meer informatie te vinden over alle kunstenaars van wie werk te zien is bij MOOIwerk Dokkum.