Alzheimercafé in Drachten

DRACHTEN - Dinsdag 14 november is er weer een Alzheimercafé in @Holdert in Drachten.

Deze avond neemt Theater der Herkenning de bezoekers in korte alledaagse scenes mee in de wereld van dementie. Ina Holtrop en Wycher van den Bremen zijn samen Gedragsgenerator.

Hoe is het om om te gaan met iemand met dementie?

Op respectvolle, maar ook humorvolle wijze spelen zij situaties uit het alledaagse leven van iemand met dementie. Vervolgens gaan ze daarover met de bezoekers in gesprek: over hoe het is om om te gaan met iemand met dementie, en wellicht openingen te vinden om dat soepeler te laten verlopen.

Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Er wordt gesproken over de dingen die men meemaakt, ervaringen uitgewisseld over dementie en mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

Elke keer staat een onderwerp centraal, vaak is er een spreker. Dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café. Het programma duurt ongeveer twee uur. Kom gerust eens kijken, de toegang is gratis. Het Alzheimercafé duurt van 20.00 tot 21.30 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.